KAMPANJA I U BUGARSKOJ

Svako dijete treba obitelj

27.04.2010 u 10:32

Bionic
Reading

Pet godina nakon nagrađivane UNICEF-ove kampanje Svako dijete treba obitelj, koju je kreativno osmislila agencija Digitel te zajedno s brojnim partnerima realizirala pro bono, ista je kampanja adaptirana i pokrenuta u Bugarskoj od strane tamošnjeg UNICEF-ova ureda

UNICEF u Hrvatskoj je pokrenuo kampanju Svako dijete treba obitelj u suradnjis partnerima u veljači 2005. godine. Ta je kampanja osvojila više od 10 domaćihi međunarodnih nagrada za oglašavanje, a u njezinome uspjehu su pomogle ibrojne javne  osobe - glazbeni umjetnici, scenski umjetnici, nogometaši idruge osobe koje su u sklopu kampanje govorile o važnosti obitelji u njihovomeživotu. Zahvaljujući kampanji u sustav socijalne skrbi je ušlo 110 novihudomiteljskih obitelji, a više od 60 djece s teškoćama u razvoju je pronašlosvoje obitelji za koje je osigurana potpora mobilnih timova.

UNICEF u Hrvatskoj i ovom prigodom svima zahvaljuje na potpori u realizacijiakcije Svako dijete trebaobitelj. 'Veseli nas da su upravo projekti iz područja skrbi o djecipostali uspješan izvozni proizvod kojega dijelimo s drugim zemljama u regijijugoistočne Europe. Nakon akcije Stop nasilju među djecom koju sutakođer osmislili domaći stručnjaci, akcija Svako dijete treba obitelj je druga u nizu aktivnosti dobreprakse čija je kvaliteta prepoznata izvan granica naše zemlje’, izjavila jeovom prigodom Lora Vidović, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Video kampanje možete pogledati ovdje.