KAŠTELANI U DUGOPOLJU

Suvozač 'izložio' policiji 500 grama heroina

31.12.2009 u 13:42

Bionic
Reading

Nešto više od pola kilograma droge heroina, 911 grama amfetamina i 17 grama marihuane, ukupne vrijednosti na ilegalnom narkomanskom tržištu od oko 400.000 kuna, pronašla je policija u Dugopolju kod dvojice muškaraca iz Kaštela, potvrdila je danas glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave (PU) Marina Kraljević-Gudelj

DUGOPOLJE - Službenici Odjela kriminaliteta droga PU-a jučer su oko 2,25 sati u Dugopolju na izlazu s autoceste zaustavili "citroen" u kojem su bili 40-godišnjak i 33-godišnjak. Na kontrolnoj ploči pred suvozačem (40), inače policiji već poznatom po kaznenim djelima zlouporabe droge, nalazila se vrećica s 521,50 grama heroina.

Uz nalog o pretrazi kuće i stana dvojice muškaraca policajci su u stanu jednog od njih na kaštelanskom području pronašli vrećicu s 911 grama droge amfetamin-speeda te 17 grama marihuane, pribor za pakiranje i preprodaju droge, dvije vage za precizno mjerenje, 24 bočice metadona, šest mobitela, dvije SIM kartice te 15.700 kuna za koje policija sumnja da potječu od preprodaje droge.

Kako je kazala policijska glasnogovornica, u stanu u Kaštelima u kojem živi jedan od dvojice muškaraca zajedno sa svojom djevojkom pronađen je pištolj PHP s 44 komada streljiva koji ilegalno posjeduje.

Drogu je u susjednoj Bosni i Hercegovini kupovao mlađi muškarac, a stariji je kanio prodavati na ilegalnom splitskom i širem području. Obojica su nakon kriminalističkog istraživanja privedeni i kod dežurnog istražnog suca Županijskog suda u Splitu koji je 40-godišnjaku odredio pritvor.