SMJENE SUNCA I KIŠE

Sutra pogoršanje, u nedjelju ljepše i do +30

31.05.2012 u 14:40

Bionic
Reading

Promjenjivo vrijeme, kakvo u našim krajevima vlada već dulje, nastavit će se i u prvim danima lipnja. Više sunca i suhog vremena bit će na Jadranu, no i ondje će biti mjestimičnih pljuskova, osobito na sjeveru, najavljuju prognostičari

U unutrašnjost Hrvatske u petak će stići vrlo promjenljivo vrijeme, a gotovo posvuda mogući su pljuskovi praćeni grmljavinom. U večernjim satima sa sjeverozapada se očekuje jače naoblačenje praćeno kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura kretat će se između 11 i 16 celzijevaca, a najviša dnevna od 19 do 24 stupnjeva Celzijevih.

U petak, ali i tijekom vikenda, mjestimičnih kiša i lokalnih pljuskova bit će i na sjevernom Jadranu. U Dalmaciji će ostati pretežno sunčano, uglavnom suho i ugodno toplo. Jutarnje temperature kretat će se od 14 do 18, a najviše dnevne u Dalmaciji od 23 do 27 stupnjeva.

U subotu će na kopnu zapuhati umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, a temperature će ponegdje pasti i desetak stupnjeva, osobito u sjeverozapadnim i gorskim predjelima, gdje se očekuje i najviše oblaka i kiše.

U nedjelju i ponedjeljak, u kontinentalnim krajevima vrijeme će biti nešto ljepše, ali ne i sasvim stabilno, što znači da će i dalje postojati mogućnost mjestimične kiše i grmljavinskih pljuskova. Ponovno će zapuhati južni vjetrovi pa će temperature biti u porastu, osobito na istoku Slavonije, gdje bi maksimalne dnevne mogle dosezati i do 30 stupnjeva Celzijevih.

Na Jadranu će u nedjelju zapuhati umjereno i jako jugo i jugozapadnjak, koji će se zadržati i tijekom ponedjeljka.