KRAJ GUŽVAMA

Sutra otvaranje obiju cijevi tunela Mala Kapela i Sveti Rok

29.05.2009 u 11:49

Bionic
Reading

Od subote, 30. svibnja otvara se promet kroz obje cijevi tunela Mala Kapela i Sveti Rok. Ukupna vrijednost radova na oba tunela iznosila je 2,3 milijarde kuna, a vjeruje se da će, nakon otvaranja, gužve u turističkoj sezoni biti stvar prošlosti

Promet je dosad tekao kroz jednu cijev dvosmjerno, što je kod povećanog prometa, posebice vikendima tijekom turističke sezone, izazivalo gužve i dulje čekanje. Od sutra će promet teći objema cijevima, a prije toga, od petka u 22 sata do subote u 10 sati tuneli će biti zatvoreni za promet zbog konačnog tehničkog prilagođavanja svake cijevi za jednosmjerni promet.

Ukupna vrijednost radova za druge cijevi oba tunela iznosi 787,5 milijuna kuna bez PDV-a, a za oba tunela, tj. četiri tunelske cijevi, vrijednost radova je 2,3 milijarde kuna bez PDV-a. Gradnju druge cijevi tunela Sveti Rok izvodila je poslovna udruga koju čine Hidroelektra niskogradnja i Konstruktor-inženjering, a druge cijevi tunela Mala Kapela poslovna udruga koju čine Viadukt i Strabag, piše HRT.