'ŠETNJE S GAZDEKOM'

Sutkinja: Đakićeve primjedbe na presudu besmislene

20.10.2011 u 10:06

Bionic
Reading

'Besmisleno je uopće i komentirati takvu izjavu. Virovitica je mali grad u kojem svi znaju svakog i logično je da se s ljudima morate sretati. Zato mi je deklasirano uopće raspravljati o takvoj optužbi', odgovorila je na jučerašnju Đakićevu prozivku sutkinja Općinskog suda u Virovitici Jasna Delač-Janković

Đakić ju je, naime, nakon jučerašnje oslobađajuće presude virovitičkom novinaru Goranu Gazdeku, a kojeg je, zajedno s Antom Krištom, tužio novinara za klevetu i uvredu časti, optužio da je bila pristrana te da je presuda rezultat 'zajedničke šetnje psom' u gradu. Đakić i Krišto najavili su žalbe, a Gazdekov je odvjetnik Dušan Dević komentirao da je tužba zapravo bila napad na slobodu izražavanja.

'Novinari, pazite što pišete – to je bila svrha ove privatne tužbe', poručio je neposredno poslije suđenja.

Vladimir Lulić, tajnik HND-a, zadovoljan je presudom jer je Društvo i ranije pozivalo Đakića da povuče optužbu, smatrajući je neutemeljenom. 'Gazdek je svojim profesionalnim pristupom i hrabrošću u ovom problemu pružio primjer i ostalim kolegama. Naročito onima u manjim sredinama. Ovo iskustvo pokazuje da se hrabrošću može suprotstaviti lokalnim moćnicima koji, najčešće, uopće ne razumiju što je novinarstvo', rekao je Lulić. U slučaju nastavka sudskog procesa HND će ostati uz virovitičkog novinara.