SPORT, MAMIĆ I TAMPONIRANJE

Šustar u Splitu bježao od novinara

01.03.2016 u 11:38

Bionic
Reading

Nakon izjava da 'Mamići nisu jedini krivci za stanje u hrvatskom nogometu', iako je Zdravko Mamić čovjek koji ‘malo više strši’, te da je Zakon o sportu ‘brzo donesen kako bi se tamponirala jedna osoba’, ministar sporta Predrag Šustar u Splitu je doslovno bježao od novinara i odbijao izjasniti se o ovoj temi

Šustar je posjetio Splitsko-dalmatinsku županiju i sastao se iza zatvorenih vrata sa županom Zlatkom Ževrnjom, nakon čega je protokolarno odgovorio na nekoliko dirigiranih pitanja o školskom kurikulumu i gradnji škola u ovoj županiji. Ževrnjin glasnogovornik Davor Pavić, inače dugo godina vezan upravo uz nogomet i lokalni nogometni savez, poslužio je kao ministrov štit i grubo spriječio novinare da uopće pokušaju komunicirati s njime. Navodno zbog nedostatka vremena, iako se nakon kratke konferencije za medije Šustar zadržao u neobaveznom petnaestominutnom druženju s okupljenima.

Kamere su ministra sporta dočekale i ispred zgrade Županije te je uslijedio još jedan pokušaj da se iz njega iscijedi barem jedna rečenica o Zakonu o sportu. Ponovno nije išlo: na uporno inzistiranje novinara i pitanja zašto izbjegava razgovor Šustar je samo ponavljao: ‘Vidimo se, vidimo se...’ I brzo ušao u automobil.

Zaputio se u Kaštela, u kojima se danas otvara školska dvorana, no njegovi suradnici dali su do znanja da ni ondje ne namjerava komunicirati s medijima.