RASPAD HSLS-A JOŠ TRAJE

Suspendiran Zrilić jer je tražio smjenu Kosora

20.07.2010 u 15:23

Bionic
Reading

Predsjedništvo HSLS-a predložilo je isključenje iz stranke potpredsjednika HSLS-a Stanka Zrilića te ga je suspendiralo sa svih stranačkih funkcija zbog nanošenja štete ugledu i interesu HSLS-a te kršenja stranačkog Statuta, doznaje se danas u HSLS-u

Glasnogovornica HSLS-a Andrea Latinović potvrdila je Hini da je predsjedništvo na jučerašnjoj telefonskoj sjednici jednoglasno odlučilo suspendirati Zrilića te predložilo njegovo isključenje iz stranke, o čemu će sutra u 10 sati odlučivati stranačka Statutarna komisija.

Kazala je da je Zrilić prekršio statut stranke, jer je na izbornoj skupštini zadarskog gradskog ogranka HSLS-a izabran za potpredsjednika tog ogranka iako je istovremeno obnašao dužnost potpredsjednika ogranka u Biogradu na Moru, gdje i živi.

Stranka mu na teret stavlja i to što je na nedavnoj sjednici Predsjedništva stranke, na kojemu se odlučivalo o HSLS-ovu napuštanju vladajuće koalicije, glasao za taj prijedlog predsjednika stranke Darinka Kosora, da bi nekoliko dana poslije, na sastanku županijskih organizacija stranke, tvrdio da je bio protiv izlaska HSLS-a iz koalicije, tražeći sazivanje izvanrednog Sabora HSLS-a radi smjene Darinka Kosora.

Takav je stav, kazala je Latinović, iznosio i u javnosti, što je protivno statutu koji zabranjuje iznošenje u javnost internih stvari HSLS-a bez dopuštenja vrha stranke.

Stanko Zrilić danas nije bio dostupan za komentar odluka vodstva stranke.

Predsjedništvo HSLS-a jučer je raspustilo zadarsku županijsku i gradsku stranačku organizaciju te za povjerenicu imenovalo Doricu Nikolić

HSLS je do sada napustilo 15 članova, koje je čelnik stranke Darinko Kosor u javnosti prozvao kao foteljaše, odnosno ljude čiji je interes samo dužnosničko mjesto u državi, a ne boljitak stranke.

Kosor je u današnjoj izjavi Hini simptomatičnim ocijenio to da je HSLS u 90-ima imao dva predsjednika, Vladu Gotovca i Dražena Budišu, koji su robijali i krvarili za Hrvatsku i cijeloga sebe davali stranci koja je tada bila velika i ponosna, a dvoje čelnika stranke u 2000-ima, Ivan Čehok i Đurđa Adlešić 'već prvi put kada su im se fotelje malo uzdrmale napustili stranku koja im je sve dala'.

'HSLS s novim vodstvom i predsjednikom stranke ne želi biti stranka kakva je bila u zadnjih šest, sedam godina, nego stranka kakva je bila 90-ih, kada su je vodili Budiša i Gotovac koji su bili spremni dati svoje živote za Hrvatsku i HSLS. To je i suština ove naše tzv. podjele', rekao je.

'Stranka ne želi biti klijentelistička kakva je bila u zadnjih šest, sedam godina', poručio je Kosor.