NASILNIK IZ ĐURĐEVCA

Susjedu rekao da će gorjeti pa ga prebio

30.11.2011 u 13:55

Bionic
Reading

Stjepan Tutić (51) iz Đurđevca na Općinskom sudu pravomoćno je osuđen na pet mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine, zbog prijetnji upućene susjedu Ivanu Gašpariću.

Proglašen je krivim da je krajem siječnja prošle godine rekao susjedu 'U kanisteru se nalazi mješavina benzina i nafte, noćas ćeš do dva sata gorjeti', pokazujući mu pritom kanister koji se nalazio kraj njegova automobila. Isto tako, kriv je i da je dva mjeseca poslije Gašpariću rekao da će mu dignuti kuću u zrak kao i od susjede Mire Haber, ali da će njegovu dignuti prvu jer je on ipak veća 'faca' od nje. Tutić je u više navrata izbjegavao dolazak u sudnicu pa je na kraju bio uhićen i pritvoren.

U svojoj obrani porekao je kazneno djelo koje mu se stavlja na teret i optužio je Gašparića i svjedokinju Miru Haber da mu sve to podmeću.

Sud je utvrdio da su susjedi već nekoliko godina u lošim odnosima te da je Tutić i krajem 2008. godine uvjetno osuđen za isto kazneno djelo na štetu svog susjeda. Usto, Gašparić je liječničkom dokumentacijom dokazao i da ga je susjed u srpnju 2010. godine pretukao, što je sudu samo olakšalo odluku.