OBRAČUN U SESVETAMA

Susjeda izbo nožem zbog svađe oko politike

08.04.2009 u 09:14

Bionic
Reading

Vremešni Zdravko T. (75) zvani Junge zabio je nož u trbuh svom susjedu Petru R. (74) u Sesvetama, i to nakon što ga je Petar isprovocirao, premlatio te mu raskrvario glavu

SESVETE - Povod obračunu su, kako doznaje Slobodna Dalmacija, politička neslaganja. Izbodeni Petar pozvao je Hitnu pomoć i policiju te je s teškom ubodnom ranom u trbuhu prevezen u KBC Dubrava, gdje je hospitaliziran. Zdravku su, pak, u istoj bolnici sanirane ozljede glave, nakon čega je odveden na kriminalističku obradu, a potom i u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

'Došao je kući sav krvav, plavog natečenog oka i krvavih ruku. Rekao je samo da se s Petrom počupao i potukao. Ubrzo je po njega došla policija. Toga popodneva Zdravko je s Petrom balotao. Petar mu se kreveljio i izazivao ga zbog komunizma, hrvatstva i tko je kome ostao dužan u ratu i nakon njega. Suprug je ustao i otišao, ali je Petar potrčao za njim', rekla je Zdravkova supruga Ilinka. Tvrdi da ne zna čiji je nož, ali misli da je Petar sve to inscenirao kako bi Zdravku napakostio.

'Prije tri mjeseca supruga je Petar zaskočio na ulici. Istrgnuo mu je iz ruke kišobran te ga njime izudarao po glavi. Zdravko je to progutao i otišao dalje. Ne želi se petljati i zamjerati ljudima', zaključila je Ilinka.

Susjedi o Zdravku imaju samo riječi hvale. Kažu da je svoj životni vijek proveo u Njemačkoj radeći u tvornici Mann, obišao je svijet i da ga ne zanimaju sitnice, no znaju da mu Petar već dulje 'jaše po glavi', pa čak i kad šuti i sjedi na klupici te promatra ekipu koja boća.