'DOBROSUSJEDSKI' ODNOSI

Susjed ukrao starici 16.000 kn i sve spiskao

27.08.2010 u 15:00

Bionic
Reading

Dobar susjed vrijedi zlata, ali loš vas može itekako skupo stajati. Uvjerila se u to i 84-godišnja starica iz Slavonskog Broda kojoj je 29-godišnji susjed sinoć iz kuće ukrao 16.000 kuna ušteđevine

Kradljivac, koji je od ranije poznat policiji po krađama, iskoristio je nepažnju starice koja nakon izlaska iz kuće nije zaključala ulazna vrata. Između 12 i 14 sati, kada je 84-godišnja L.B. bila u vrtu, 29-godišnji susjed je ušao u njezinu kuću.

Kako doznajemo, M.M. je znao da starica ima nešto ušteđenog novca, pa čak i gdje ga je skrila, te ga nije morao ni tražiti. Odmah se zaputio u sobu, iz podnice kauča izvadio je 16.000 kuna te je zajedno s plijenom brzo pobjegao.

Nekoliko sati nakon toga, poslije povratka kući, 84-godišnjakinja je primijetila da je pokradena. Krađu je odmah prijavila policiji, a policajcima je navela i da sumnja da ju je pokrao njezin susjed.

Sinoć, nešto poslije 21 sat, policajci su uhiti 29-godišnjeg kradljivca, a danas prijepodne dovršeno je  kriminalističko istraživanje koje je potvrdilo da je upravo on ukrao starici novac.

Iako je brzo uhićen, samo nekoliko sati nakon krađe, niti jedna od 16.000 kuna nije pronađena kod njega. Mladić je, kako se pretpostavlja,  potrošio sav novac koji je starica uštedjela.

Nastavlja se daljnji rad policije u cilju pronalaska ukradenog novca, a 29-godišnjaku zbog kaznenog djela krađe prijeti kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca do tri godine.