PRESUDA U OSIJEKU

Supružnici četiri godine silovali djevojčicu

13.02.2009 u 10:58

Bionic
Reading

Zbog spolnog odnošaja i spolne radnje s nemoćnim djetetom na 12 godina zatvora nepravomoćno je osuđen Dragoljub Molnar (63) iz Rijeke, a njegovoj izvanbračnoj supruzi Emini Haskić (39) izrečena je zatvorska kazna od godinu i pol zbog bludne radnje nad istom djevojčicom

Dragoljub Molnar već je odležao kaznu zatvora od pet godina i četiri mjeseca zbog silovanja kćeri, a osudio ga je tadašnji Okružni sud u Rijeci.
Međutim, zbog proteka vremena nastupila je rehabilitacija, pa je ta činjenica izbrisana iz izvoda iz kaznene evidencije. Žrtva beskrupuloznih supružnika je danas 13-godišnjakinja iz jednog baranjskog sela u kojemu živi i Dragoljubova majka.

Silovanja i seksualna zlostavljanja na sve moguće načine nesretna je curica trpjela pune četiri godine, a počela su kada je imala samo osam godina. Dragoljub je bio bliski prijatelj s roditeljima nesretne djevojčice i upravo je tu vezu, kao i lošu materijalnu situaciju te obitelji, iskorištavao kako bi ostvario svoj bolesni naum.

Djevojčici, ali i njezinoj obitelji, bezumni je muškarac darivao novac i poklone, a malenu je odvodio na ljetovanje u svoju kuću u Rijeci. Poklonio joj je televizor, bicikl, obuću i odjeću, a obećao je i računalo. Upozoravao ju je, pak, da o svemu mora šutjeti.

Emina Haskić nad curicom je bludničila tijekom prošle i pretprošle godine. Sve je to, kako je utvrđeno vještačenjem, ostavilo traga na psihičko stanje djevojčice.

Na suđenju je optuženi par negirao počinjenje kaznenog djela. Sud je, pak, prihvatio iskaz nesretne djevojčice kao vjerodostojan. Dragoljub Molnar i Emina Haskić pravomoćnost će presude čekati u pritvoru, a sud je tako odlučio iz straha da ne napuste Hrvatsku. Naime, Emina je državljanka Bosne i Hercegovine, a Dragoljub, koji je rođen u Beogradu, nema ničije državljanstvo, piše Jutarnji list.