'VISOKOKVALITETNA RAZINA POSLA'

Superzadovoljni radom tajnih službi

02.03.2011 u 15:12

Bionic
Reading

Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost jednoglasno je danas usvojio godišnja izvješća o radu Sigurnosno-obavještajne agencije, Vojne sigurnosno-obavještajne agencije te izvješće o poslovima nadzora Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost u prošloj godini

Nakon sjednice, koja je u tom dijelu bila zatvorena za javnost, predsjednik Odbora Ranko Ostojić novinarima je rekao kako u raspravi nije bilo disonantnih tonova te je pohvaljen rad unutar sigurnosno-obavještajne zajednice u 2010. "s pozicije da nema curenja podataka, a također s onog dijela posla kojeg odrađuje i Vojna sigurnosno-obavještajna agencija i Ured".

"Odbor za unutarnju politiku usvojio je danas izvješća Vojno-sigurnosne obavještajne agencije, Sigurnosno-obavještajne agencije, a također i Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost o svim poduzimanim radnjama na utvrđivanju je li bilo eventualnih zlouporaba u tajnim službama", kazao je Ostojić i dodao kako su agencije i ured svoj posao obavili na visokokvalitetnoj razini.

"To je napravljeno na visokokvalitetnom nivou, kako na proračunskom dijelu, tako i u dijelu otkrivanja počinitelja eventualnih kaznenih djela o čemu oni obavještavaju državno odvjetništvo", kazao je Ostojić.

Članovi odbora bili su zadovoljni s podacima oko primjene mjera tajnih prikupljanja podataka, a jednako tako s onim što su dostavili DORH-u u poslovima u kojima su otkrili kriminal, dodao je.