SUNČAN VIKEND

Sunčano, oblačno, pa opet sunčano do +24

30.10.2012 u 10:33

Bionic
Reading

Nakon sunčanog utorka, a djelomično i srijede, vrijeme će do petka ponovno biti promjenjivo s mjestimičnom kišom, a u gorju i susnježicom. No bit će ipak sve toplije, tako da će temperature do kraja tjedna na kopnu porasti do 17, a na Jadranu do 24°C, najavljuju prognostičari

U utorak će unutrašnjosti jutro biti vedro i hladno, ponegdje s kratkotrajnom maglom i mrazom. Do kraja dana zadržat će se pretežno sunčano s prolazno umjerenom naoblakom. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka uglavnom će se kretati od -5 do 0°C, a najviša dnevna od 3 do 8°C.

Na Jadranu će u utorak biti pretežno sunčano. Više oblaka bit će na sjevernom Jadranu gdje bi pred kraj dana ponegdje moglo pasti i malo kiše. Ujutro će uz obalu puhati slaba do umjerena bura, a na otvorenom moru umjeren sjeverozapadnjak. Vjetar će tijekom dana oslabiti i okrenuti na jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka bit će od 3 do 8°C, na krajnjem jugu malo viša, a najviša dnevna od 10 do 15°C.

U srijedu će u unutrašnjosti jutro biti pretežno vedro i sunčano, ponegdje uz kratkotrajnu maglu i mraz. U drugom dijelu dana postupno će uslijediti naoblačenje, a u noći bi mogla pasti slaba kiša. Puhat će slab do umjeren jugoistočnjak. Jutarnja temperatura zraka uglavnom će biti od -3 do 2°C, a najviša dnevna od 9 do 12°C.

Na Jadranu će u srijedu ujutro biti umjereno oblačno, posebice na sjevernom gdje je mjestimice moguća i slaba kiša. Tijekom dana očekuje se postupno naoblačenje, a u noći kiša s pljuskovima i grmljavinom. Puhat će jako jugo, na otvorenom moru ponegdje i olujno. Jutarnja temperatura zraka bit će od 8 do 13°C, a najviša dnevna od 15 do 20°C.

U četvrtak će vrijeme u unutrašnjosti biti promjenjivo. Prevladavat će pretežno oblačno uz povremenu kišu, u najvišem gorju susnježicu. Tijekom dana očekuje se prestanak oborina i postepeno razvedravanje. Puhat će umjeren jugoistočnjak u slabljenju. Jutarnja temperatura zraka uglavnom će biti od 3 do 8°C, a najviša dnevna od 6 do 11°C.

Na Jadranu će u četvrtak biti pretežno oblačno s pljuskovima i grmljavinom. U drugom dijelu dana uslijedit će djelomično razvedravanje. Puhat će umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka uglavnom će se kretati od 11 do 16°C, a najviša dnevna od 16 do 20°C.

U petak će vrijeme biti nestabilno. U unutrašnjosti nakon pretežno sunčanog jutra slijedi razvoj naoblake mjestimice uz povremenu slabu kišu. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka uglavnom će biti od 4 do 9°C, a najviša dnevna od 10 do 15°C.

Na Jadranu će u petak također biti nestabilno, promjenjivo oblačno s povremenom kišom i pljuskovima. Puhat će umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka uglavnom će se kretati od 13 do 17°C, a najviša dnevna od 18 do 23°C.

Vikend će u cijeloj Hrvatskoj biti pretežno sunčan i stabilan s više oblaka u nedjelju. Puhat će većinom slab vjetar. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se uglavnom kretati od 3 do 8, a na Jadranu od 10 do 15°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 11 do 17, a na Jadranu od 22 do 24°C.