dhmz prognozira

Sunčano je u Dalmaciji, popodne na sjeverozapad stižu pljuskovi s grmljavinom. Pogledajte kakvo nas vrijeme čeka za vikend

13.05.2022 u 07:08

Bionic
Reading

Pretežno sunčano, osobito u Dalmaciji, poslijepodne u unutrašnjosti porast naoblake, a mjestimične kiše i pljuskova s grmljavinom, bit će ponajprije na sjeverozapadu, prognozira za petak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)

Na kopnu će slab do umjeren jugozapadni vjetar u drugom dijelu dana okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni, prolazno i pojačan. Na sjevernom Jadranu slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni vjetar, a u Dalmaciji sjeverozapadni i zapadni.

Najviša dnevna temperatura većinom između 25 i 30 stupnjeva Celzijevih.

  • +2
Plaža Banje Dubrovnik Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

U subotu će naoblaka biti promjenljiva sa sunčanim razdobljima češćim na Jadranu. Mjestimice će biti kiše, nerijetko u obliku pljuskova s grmljavinom, većinom u gorju te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije, ali moguće i drugdje. Zatim sve sunčanije no ne i sasvim stabilno pa u nedjelju još lokalnih pljuskova može biti uglavnom u Dalmaciji.

Vjetar većinom slab, ali u subotu će zapuhati umjerena, na sjevernom dijelu i jaka bura te u nedjelju oslabjeti. Na kopnu jutra malo svježija, a dnevna temperatura zraka u porastu, dok se duž obale temperatura neće mnogo mijenjati.