NALAZI POSLANI U LONDON

Sumnja na svinjsku gripu protresla Zadar

19.06.2009 u 21:42

Bionic
Reading

Zbog sumnje u zarazu svinjskom gripom zadarski liječnici i epidemiolozi jednu su, navodno američku državljanku udanu za Zadranina, inače na radu u New Yorku, ujutro pregledali, a njezinim najbližima potom dali Tamiflu. Neslužbeno se doznaje da je riječ o medicinskoj sestri koja je navodno u Americi njegovala pacijente oboljele od svinjske gripe

 Da su u bolnici primili ženu sa sumnjom na gripu A H1N1 potvrdila je Večernjem.hr-u u telefonskom razgovoru zadarska epidemiologinja Jagoda Šarunić Gulan te dodala da će početkom sljedećeg tjedna nalaze poslati na analizu. Doznajemo da će nalazi u ponedjeljak ili utorak biti poslani u London.

'Istinita je informacija da se žena za koju se sumnja da je zaražena svinjskom gripom predstavila kao medicinska sestra i da je imala grlobolju, začepljen nos, kašalj i temperaturu. Pregledali smo je, a budući da se osjeća bolje, pustili smo je kući', rekao je za Večernjak liječnik koji je želio ostati anoniman, dodajući da ne treba nagađati o kojoj je vrsti gripe riječ dok se ne dobiju potpuni nalazi.

Potvrdio je i da su lijekove preventivno dobili članovi obitelji, s obzirom na to da je žena još četiri dana mogući izvor zaraze. Jučer su i telefonski uspjeli kontaktirati žensku osobu u zadarskom zaleđu za koju im je rečeno da je baš ona pregledana zbog sumnje da je zaražena gripom A.

'Nemam ja nikakvu gripu. Bila sam malo umorna i prehladila sam se jer sam se kupala u hladnom moru. Više uopće i nemam temperaturu. Nisam ja ni medicinska sestra i nemojte slučajno o tome pisati da vas ne bih morala tužiti', rekla je.