OPORBA POŽURUJE

Šuker: Za raspravu o opozivu držimo se zadnjeg roka, 18. lipnja

31.05.2016 u 13:28

Bionic
Reading

Rasprava o povjerenju prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku održat će se do 18. lipnja, kada je krajnji rok, poručio je novinarima u Saboru predsjednik HDZ-ovog kluba zastupnika Ivan Šuker. Naime, nakon što je prije nekoliko dana i premijer tihomir Orešković poručio da će od predsjednika Sabora zatražiti da se rasprava odradi što prije, što ranije glasovanje jutros je zatražila i oporba

Mi se držimo zadnjeg roka, 18 lipnja, poručio je HDZ-ov Ivan Šuker, dodavši da rasprava može biti i ranije, ali da će svakako biti do tog datuma.

Rasprava će biti najavljena ranije, poručuje Šuker. ''Predsjednik Sabora uvijek najavi s čim će se krenuti sljedeću srijedu i nećemo izvoditi iznenađenja. Nije nam u interesu da tu igramo ispod žita kao što to rade neki drugi, bitno nam je da budemo do kraja tranpasrentni', rekao je Šuker.

Na pitanje bi li volio da raaprava bude prije ili nakon odluke Povjerenstva o odlučivanju sukoba interesa, Šuker je samo kazao da je on 'pobornik da se institucije poštuju'.

Prokomentirao je i jutrošnje izbacivanje SDP-ovog Peđe Grbina iz sabornice.

'Ako je po poslovniku Dragica Zgrebec zatražila stanku zbog nečega, i sada zastupnik SDP-a izađe i počne pričati o nečem drugome, što je predsjedatelj mogao napraviti? Trebao je postupiti po poslovniku. To je ista stvar kao da vi dođete na nogometnu utakmicu i počenete igrati rukomet i čudite se što vam je sudac fućkao penal. Poslovnik je jasan i određuje pravila ponašanja i ponavljam, taj poslovniku su donijeli oni, a ne mi', rekao je Šuker.