DOGOVOR S PLENKOVIĆEM

Šuker prihvatio, bit će posljednji u 6. izbornoj jedinici

12.08.2016 u 15:18

Bionic
Reading

Jednom od najjaktivnih saborskih zastupnika HDZ-ovom Ivanu Šukeru vrh stranke ponudio je da ipak bude na listama za parlamentarne izbore, i to na 14., posljednjem mjestu u 6. izbornoj jedinici. Iako se spekuliralo da na listama uopće neće biti, Šuker je odlučio ipak izaći na izbore

Šuker je još jutros potvrdio za tportal da mu je ponuđena posljednja pozicija u 6. izbornoj jedinici, odnosno 14. mjesto. Tijekom dana šefu stranke Andreju Plenkoviću potvrdio je da će izaći na izbore i biti kandidat.

Šesta izborna jedinica, u kojoj se nalazi i Velika Gorica iz koje dolazi Šuker, jest njegova matična izborna jedinica, no dosad se spekuliralo da ovaj bivši HDZ-ov ministar neće uopće biti na listama. Šuker će se za mjesto u Saboru morati izboriti kroz preferencijalne glasove.

Na prošlim je izborima bio na drugom mjestu na listi u 11. izbornoj jedinici, gdje je osvojio 2.040 preferencijalnih glasova. U Saboru je bio drugi najaktivniji zastupnik, odnosno najaktivniji HDZ-ov zastupnik i u šest mjeseci saborskog mandata za riječ se javio čak 209 puta. bio je i predsjednik HDZ-ovog Kluba zastupnika.

Šuker iza sebe ima pet saborskih saziva, no uvijek bio na visokim funkcijama i u vlasti i u stranci. Bio je ministar financija, gradonačelnik Velike Gorice, ali i potpredsjednik HDZ-a.

Početkom dvijetisućitih bio je predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza, a na čelu saveza je i danas.