TJEŠI SE BIVŠA GRADONAČELNICA

Šuica: Cijeli Stradun plače za mnom

08.06.2009 u 11:31

Bionic
Reading

Bivša dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica prozvala je novog gradonačelnika Andru Vlahušića da laže kad ju optužuje da je pogodovala tvrtki Razvoj golf pri kupnji zemljišta na Srđu. Zbog tog ugovora prijavio je Šuicu Državnom odvjetništvu

U intervjuu za Jutarnji list Šuica tvrdi da je zemljište na Srđu bila primorana što prije prodati, budući da se gradski proračun u zadnjih godinu-dvije njezine vladavine našao u lošem stanju jer je Grad morao vraćati novac prema Zakonu o naknadi imovine oduzete za vrijeme komunizma.

'Morali smo se snaći da bismo osigurali novac u proračunu pa smo prodavali imovinu koja nije obiteljsko srebro. Tako smo odlučili prodati i zemljište na Srđu. U prosincu 2008. raspisali smo natječaj, pristigle su ponude i početkom ožujka Poglavarstvo je donijelo odluku. Prije toga napravljena je procjena vrijednosti zemljišta, prema kojoj je metar četvorni procijenjen na 44 kune. Mi smo dobili ponudu od 55 kuna i Poglavarstvo me ovlastilo da potpišem ugovor', kazala je Šuica. Istaknula je da nije istina da će se na tom zemljištu graditi golf tereni.

'To je običan kamenjar i nikada neće biti građevinsko zemljište. Umjesto tog zemljišta, Grad je kupio zemljište u građevinskoj zoni na Nuncijati. Sve je učinjeno sukladno stručnom elaboratu, a Vlahušić je tom pričom na najsramotniji način nastavio kampanju', pojasnila je Šuica.

Također je, pod moralnom i kaznenom odgovornošću, istaknula da iza sebe nije ostavila niti jedan ugovor koji nosi oznaku povjerljivosti.

Ispravila se da je ugovor o javnoj garaži bio tajan nekoliko mjeseci, jer je tada bio intelektualno vlasništvo. 'Kunem se da ugovor o prodaji zemljišta nije nikada bio tajan. Ako Državno odvjetništvo pronađe bilo što, tu sam i stojim na raspolaganju', napomenula je bivša gradonačelnica.

U razgovoru je više puta istaknula da Vlahušić laže i izmišlja da su njezine ladice bile pune tajnih ugovora i da nije učinila ništa za Dubrovnik.

Odgovarajući na pitanje zašto njezin doprinos Dubrovniku nisu honorirali građani na izborima, Šuica je istaknula da su birače prevarili Vlahušić, svojim lažnim obećanjima, i lokalni tjednik Dubrovački vjesnik, koji je veličao Vlahušićev lik i djelo.

Još je istaknula da je duboko pogođena Vlahušićevim lažima. 'Pogotovo zato što njega nitko nije dočekao aplauzima, a cijeli Stradun plače za mnom', kazala je samouvjereno bivša dubrovačka gradonačelnica.