PRVI RATNI PROFITER

Suić: Sanader spreman za prvo suđenje

27.10.2011 u 19:59

Bionic
Reading

Bivši premijer Ivo Sanader upoznat je da su i on i HDZ pod istragom u slučaju Fimi media, a spreman je za početak suđenja u slučaju uzimanja provizije od Hypo banke, rekao je Hini jedan od njegovih odvjetnika Goran Suić

Bivši premijer i predsjednik HDZ-a u petak 28. listopada će se na zagrebačkom Županijskom sudu prvi put javno suočiti i očitovati o USKOK-ovoj optužbi za ratno profiterstvo u slučaju uzimanja 3,6 milijuna kuna provizije od zajma koji je austrijska Hypo banka dala Hrvatskoj.

Braniteljski tim posjetio je Sanadera u istražnom zatvoru u Remetincu gdje su se pripremali za raspravu u petak, kazao je Suić. Odgovorio je da su obrana i Sanader spremni za suđenje, a upitan je li Sanader u dobroj formi kazao je 'vidjet ćete'.

Suić je rekao da je Sanader upoznat da su on i stranka kojoj je bio na čelu pod istragom. 'Upoznat je s time, ali nismo razgovarali o toj temi', kratko je kazao Suić, upitan za reakciju Sanadera.

Nije želio govoriti o tome zašto se u najnovijoj u nizu istraga tereti Sanadera. "Ne mogu govoriti o detaljima istrage, pripremamo se za raspravu", kazao je Suić.

Dodao je da članovi Sanaderove obitelji u petak neće doći na sud, gdje počinje prvi kazneni postupak protiv Sanadera koji je ušao u fazu suđenja.

Prvo suđenje bivšem premijeru i bivšem predsjedniku HDZ-a te, kako se otkrilo uoči suđenja, pričuvnom pukovniku Hrvatske vojske, poklopit će se s kampanjom za parlamentarne izbore.

Dan uoči suđenja Jadranka Kosor, njegova nasljednica na čelu stranke, potvrdila je da je HDZ pod istragom USKOK-a zbog crnog fonda iz kojeg su se, kako dulje vrijeme pišu mediji, među ostalim financirale HDZ-ove predizborne kampanje.