OBRAČUN U POREČU

Suđenje za pokušaj dvostrukog ubojstva

09.12.2008 u 14:48

Bionic
Reading

Na Županijskom sudu u Puli u utorak je započelo suđenje Hrvoju Vincetiću (33) optuženom za dvostruki pokušaj ubojstva

PULA -

Državnoodvjetništvo tereti ga da je 9. ožujka oko 11 sati, na parkiralištu u blizinihotela Poreč u Poreču, nakon kratke prepirke i naguravanja iz pištolja pucao uvinkovačkog odvjetnika Darka Zadru (44) i bivšegmotociklističkog asa Stjepana Ringwalda (36). Teško ihje ranio te su bili u životnoj opasnosti. Vincetić je izjavio da se ne osjećakrivim za pokušaj dvostrukog ubojstva.

Prvogdana suđenja trebali su svjedočiti Zadro i Ringwald, no nijedan se nijepojavio na sudu. Zadro se pravdao lošim zdravstvenim stanjem, dok Ringwaldupoziv nije ni uručen jer ga policija nije mogla pronaći.

Noispitan je Zoran Radić, Zadrin poznanik. Rekao je da je Zadro tog dana biopijan i najvjerojatnije drogiran. Kazao je da su kontroverzni vinkovačkiodvjetnik i Rngwald fizički napali Vincetića teda je on pucao u samoobrani.Predao se policiji tek drugi dan jer se, kako kaže svjedok Radić, bojaoRinwalovih veza u policiji i među mafijom, piše Jutarnji list.



Inače,toksikološkim nalazima potvrđeno je da su 9. ožujka Darko Zadro i StjepanRingwald bili pod utjecajem opijata. U Zadrinoj krvi pronađen je kokain, a bioje i pod utjecajem alkohola. U krvi Stjepana Ringwalda pronađeni su tragovikokaina i marihuane. Suđenje Hrvoju Vincetiću nastavlja se sutra iskazimavještaka.