NOVA SVJEDOKINJA

Suđenje Paravinji počinje 6. srpnja

01.07.2011 u 10:45

Bionic
Reading

Osnovni sud na Sokocu zakazao je za 6. srpnja prvo ročište na kojemu će početi suđenje Draganu Paravinji (43) po optužnici koja ga tereti za pokušaj silovanja, potvrdila je u petak Hini glasnogovornica ovog suda Dragana Mačar

Sud zasad nije donio nikakvu odluku kojom bi ograničio pristup ovom suđenju, iako se radi o osjetljivom predmetu s obzirom da je rječ o silovanju.

'U ovom trenutku javnost nije isključena', kazala je Mačar, potvrdivši kako se u ovom slučaju može očekivati brzi završetak suđenja.

Sarajevski 'Dnevni avaz' u petak je donio ispovjed sada 27-godišnje djevojke s inicijalima S.B. koja je bila Paravinjina žrtva 2002. godine i koja je potvrdila kako će 6. srpnja svjedočiti protiv njega.

Ona je pojasnila kako ju je Paravinja primio u svoj automobil dok je stopirala na prometnici između Pala i Jahorine, gdje je bila zaposlena.

Paravinja je nenadano zaustavio automobil kod mjesta Dvorišta na prilazu Jahorini te je zaključao vrata, a potom pokušao silovati S.B.

Ona sad kaže kako se s napasnikom hrvala gotovo pola sata, uspijevši ga konačnici spriječiti u nakani da je siluje.

Paravinja je nakon toga jednostavno odustao te ju je i odvezao do Jahorine.

'Prije nekoliko dana kontaktirali su me istražitelji te sam u policiji išla na prepoznavanje napadača. Policajci su mi predočili fotografiju Dragana Pravinje za kojeg sam potvrdila da je napadač', kazala je S.B.

Policija RS navodno provjerava sumnje da je Paravinja pokušao silovati još nekoliko žena.