PRAVNA SAPUNICA

Suđenje Cviku opet odgođeno

29.06.2009 u 10:16

Bionic
Reading

Na splitskom Županijskom sudu i treći je put odgođen početak suđenja Jakši Cvitanoviću Cviku i njegovoj skupini od 15 optuženih dilera s korčulanskog područja

Ovog puta se puta na sudu pojavilo svih 16 optuženika. Do odgode je došlo kad je Franceschi zatražio izuzeće članova Sudskog vijeća Mlađana Prvana i Damira Romca.

USKOK tereti Cvika i ostale da su od ljeta 2003. do uhićenja krajem 2006. opskrbljivali heroinomKorčulu i veliki dio Dubrovačko-neretvanske županije.

 

Osim za trgovinu drogom, Jakša Cvitanović Cvik, njegov mlađi brat Mirjante dubrovačka odvjetnica Ana Birimiša osumnjičeni su i zapranje novca zarađenog prodajom heroina.

Razloge je našao u činjenici da je Romac nedavno Cvika osudio na osam mjeseci zbog prijetnji USKOK-ovoj svjedokinji Petri Gugić, a Prvan je bio uključen u istražni postupak protiv Cvitanovića i njegove skupine, piše Slobodna Dalmacija.

I sam Cvik je osjetio potrebu komentirati ovakav propust u sastavljanju sudskog vijeća, tražeći od predsjednika Vijeća Zorana Matulovića i izuzeće predsjednika Županijskog suda Ante Perkušića 'jer je dozvolio da mu se dogodi ovakav sastav vijeća'.

Matuloviću stoga i nije preostalo drugo nego odgoditi raspravu, a novi datum i eventualni novi sastav Sudskog vijeća bit će objavljeni naknadno. Inače, na hodniku pred sudnicom pojavio se samo jedan svjedok od šestero pozvanih, a potvrđeno je da su svima uredno dostavljeni pozivi.