DILER U PRAVOSUDNOJ SAPUNICI

Suđenje Cviku nastavlja se tek krajem kolovoza

06.07.2009 u 21:20

Bionic
Reading

Sudac Županijskoga suda u Splitu Zoran Matulović prije kraja kolovoza dogovorit će raspravu u sudskom postupku protiv Jakše Cvitanovića Cvika koji se s još 15 osoba tereti za organiziranu preprodaju droge, potvrdio je danas sudac Matulović

Vrhovni sud Republike Hrvatske odbio je naime zahtjev za izuzeće predsjednika tog suda Ante Perkušića, koji je na posljednjem ročištu podnijela Cvitanovićeva obrana.

Odmah nakon primitka rješenja Vrhovnog suda, predsjednik Perkušić odbio je i zahtjev obrane, koja je tražila i izuzeće dvojice članova sudskog vijeća - sudaca Damira Romca i Mlađana Prvana, koji su radili na slučaju prijetnja svjedokinji Petri Gugić.

Prvan je vodio istragu, a sudac Romac 11. svibnja nepravomoćno je osudio Cvitanovića na osam mjeseci zatvora, a Ivicu Zulima na šest mjeseci zbog prijetnja svjedokinji Petri Gugić.

Cvitanović i Zulim bili su optuženi da su iz pritvora, među ostalim i posredstvom osoba koje su im dolazile u posjet, prijetili bivšoj Cvitanovićevoj djevojci Petri Gugić da će nastradati ako ne promijeni prijašnji iskaz kojim Cvitanovića tereti za raspačavanje heroina na Korčuli i u drugim dijelovima Dubrovačko-neretvanske županije.