VIŠAK ALKOHOLA U KRVI

Sudar pijanih vozača u tunelu kod Splita

05.03.2011 u 12:22

Bionic
Reading

Policija je kazneno prijavila 44-godišnjeg vozača jer je rano jutros pod utjecajem alkohola vozio u suprotnom smjeru i izazivao prometnu nesreću u tunelu na cesti D1 Solin - Klis, doznaje se u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi

U 1,30 sati 44-godišnjak je suprotno postavljenoj vertikalnoj i horizontalnoj signalizaciji vozio osobni automobil 'fiat', te u tunelu 'Mravinci" prednjim dijelom svog vozila udario u prednji dio osobnog automobila "mazda", kojim je iz smjera Solina upravljao 54-godišnjak, navodi policija.

Odmah nakon dojave o nesreći policija je na mjestu događaja alkotestirala oba vozača, te utvrdila kako je 44-godišnji vozač fiata imao 1,42 promila, a 54-godišnji vozač 'mazde' 1,30 promila. Oba vozača su zadobila lakše tjelesne ozljede.

Osim te vožnje u suprotnom smjeru, policija je jutros rano dobila dojavu o još jednoj takvoj vožnji. Naime, jutros u 5,30 sati policiji je građanin dojavio o vožnji u suprotnom smjeru na A1, u smjeru Dugopolje – Zagreb

Policija je ubrzo na 369. kilometru autoceste zaustavila osobno vozilo 'zastava 128' bez registracijskih oznaka u kojem su bila dvojica muškaraca, koji nisu imali nikakve dokumente. Nakon alkotestiranja policija je vozaču izmjerila 0,84 promila. Danas bi obojica trebala biti privedena na Prekršajni sud.