SLUČAJEVI GARAŽE I SELOTEJP

Sud pozvao Hitnu da pregleda Krnjaka

16.03.2009 u 11:51

Bionic
Reading

U nastavku suđenja u slučaju 'selotejp' i 'garaža' danas su na zagrebačkom Županijskom sudu optuženi trebali početi iznositi svoju obranu, no zbog zdravstvenog stanja drugooptuženog Ivice Krnjaka rasprava je prekinuta kako bi Sudsko vijeće odlučilo može li Krnjak sudjelovati u raspravi i iznijeti svoju obranu

Zapovjednik Samostalne uskočke satnije Ivica Krnjak, već dulje vrijeme ima zdravstvenih teškoća zbog kojih je u proteklih mjesec dana suđenje bilo tri puta odgođeno.

On se jutros ponovno požalio na bolove te da nije sposoban pratiti suđenje, a njegov branitelj Domagoj Rešetar ponovno je priložio medicinsku dokumentaciju za svog branjenika.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem Željka Horvatovića na sat je vremena prekinulo raspravu kako bi iza zatvorenih vrata donijeli odluku hoće li se današnja rasprava nastaviti ili prekinuti zbog zdravstvenog stanja drugooptuženog.

U međuvremenu sud je pozvao Hitnu pomoć kako bi pregledala drugoptuženog Krnjaka.

Na suđenju Branimiru Glavašu i ostalima prošlog su tjedna izvedeni svi dokazi, a prvooptuženi Glavaš jutros je predložio još neke dokaze koje je Sudsko vijeće odbilo.

Time je suđenje ušlo u završnu fazu i preostalo je da optuženici iznesu svoju obranu a njihovi branitelji završne riječi nakon čega Sudsko vijeće mora donijeti prvostupanjsku, nepravomoćnu presudu.