ODBACIO ŽALBE

Sud potvrdio: Laco može ostati na slobodi!

26.11.2014 u 16:36

Bionic
Reading

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je odluku suca istrage da se Miro Laco, jedan od osumnjičenih u aferi Agram, može braniti sa slobode, iako je Uskok smatrao da ga zbog medijskih istupa treba vratiti u Remetinec

Osim Uskokove žalbe izvanraspravno vijeće odbilo je i Lacinu kojom je pokušao osporiti dodatne mjere opreza kojima mu je sudac istrage 12. studenoga, osim pristupa svjedocima, na slobodi zabranio i obavljanje poslovne aktivnosti. To znači da tijekom istrage neće moći raditi kao pročelnik ureda gradonačelnika Milana Bandića kojega Uskok sumnjiči kao 'poveznicu' među svim osumnjičenicima u aferi Agram kojom je Zagreb navodno oštećen za oko 20 milijuna kuna.

Uskok je Lacino ponovno zatvaranje zatražio zbog spornog intervjua u Večernjem listu u kojem je izjavio da bi ponovno potpisao putni nalog televizijskoj novinarki Mili Horvat koja je službenim gradskim automobilom odvezena na liječenje izvan Hrvatske. Kazao je i da je ogorčen na represivni aparat jer je u pritvoru završio zbog sumnje da je gradski proračun oštetio za 18.000 kuna. Laco je također optužio ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića da 'shizofreno traži neprijatelje i zatvara ih te da je odluka o njegovom pritvaranju vjerojatno donesena u nekom od gornjogradskih restorana'.

Laco je iz Remetinca pušten krajem listopada
nakon što je položio jamčevinu od 100.000 kuna i pred sucem istrage obećao da na slobodi neće ometati istragu utjecajem na svjedoke, ali ni ponoviti nedjelo. S njim su iz iz istražnog zatvora pušteni i suvlasnik CIOS-a Petar Pripuz i direktor Službe za nabavu Zagrebačkog holdinga Ivan Markus.

Nakon njih iz Remetinca su izašli i svi ostali osumnjičenici, uključujući i gradonačelnika Bandića koji je za obranu sa slobode platio jamstvo od 15 milijuna kuna. Bandić je u međuvremenu zatražio da mu se jamčevina zamijeni založnim pravom na nekretnine u istoj vrijednosti, no sudac istrage to je u utorak odbio, a Bandićevi odvjetnici na tu su odluku najavili novu žalbu.