NA ŽALBI KRIVI DATUM

Sud pogriješio u procesu protiv Sanadera

13.01.2011 u 08:37

Bionic
Reading

Zbog rješenja izvanraspravnoga vijeća zagrebačkoga Županijskog suda kojim su odbijene žalbe Mirjane Sanader i Stevena Vatroslava Brkicha, poslovnog suradnika bivšega premijera Ive Sanadera, na blokadu njihovih poslovnih udjela u tvrtkama Prebujac i Alia savjetovanje, obrana nekadašnjeg šefa Vlade i HDZ-a zatražila je od Ministarstva pravosuđa da obavi nadzor nad radom sutkinje Mirjane Kralik, predsjednice vijeća, otkriva Večernji list

Supruga bivšeg premijera, naime, na rješenje o blokiranju spomenute imovine od 9. prosinca žalila se 23. prosinca te je njezina žalba na sudu zaprimljena dan poslije, što potvrđuje poštanska povratnica.

Prilično se neugodno iznenadila kada je kasnije primila spomenuto rješenje u kojem stoji da je sjednica vijeća održana isti dan, dakle 24. prosinca, kada je njezina žalba i stigla na sud. No najviše ipak zbunjuje u cijeloj priči oko ovoga komada papira na kojem je iscrpno obrazloženo zbog čega vijeće odbija njezinu žalbu datum koji se navodi na kraju rješenja s obzirom na to da je naveden 23. prosinca, dakle dan kada se M. Sanader zapravo žalila.

I dok krugovi obitelji nekada najmoćnijeg političara u Hrvatskoj bruje o neviđenu šlamperaju pravosuđa, jer tvrde da su i na ostalim rješenjima koja su dolazila na adresu Mirjane Sanader krivo naznačeni datumi, upućeniji u priču te u rad suda tvrde pak s druge strane da je riječ isključivo o najobičnijoj pogrešci pri pisanju spomenuta rješenja. O nanošenju namjerne štete supruzi bivšeg premijera, kazali su za Večernji list, nema govora.