POTPORA RADNICIMA

Sud odbio Orešara: Štrajk u Jadrankamenu je zakonit!

13.12.2011 u 13:34

Bionic
Reading

Županijski sud u Splitu na današnjem je ročištu odbio tužbu predsjednika uprave Jadrankamena Vedrana Vilovića kojom se tražila zabrana jučer započetog štrajka radnika te tvrtke u Pučišćima na otoku Braču koji su i danas nastavili štrajkati

Glavni zahtjev štrajkaša je smjena predsjednika uprave Vilovića te poništenje njegove odluke o otkazu za 28 radnika te tvrtke.

'Danas štrajkamo u krugu radilišta u Pućišćima, gdje smo postavili kamene blokove i zapriječili ulazak svima izuzev radnicima', kazao je za Hinu predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena Tonči Drpić.

Dodao je da je današnja presuda u korist štrajkaša peto u nizu sudsko odbijanje tužbe uprave Jadrankamena u posljednjih godinu dana kojima se tražilo zabranjivanje štrajka radnika te tvrtke.

Drpić je najavio da će štrajkaši sutra prosvjedovati ispred zgrade uprave Jadrankamena, gdje su i danas, kako je kazao, na poziv predsjednika uprave Vilovića raspoređeni zaštitari.

'Sutra ćemo ponovno probiti zaštitare kao što smo to učinili i jučer, prvog dana štrajka', poručio je Drpić.

Naglasivši da je glavni zahtjev štrajkaša smjena predsjednika uprave Vilovića te poništenje njegove odluke o otkazu za 28 radnika tvrtke, istaknuo je da neće odustati od štrajka dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

Po njegovim riječima, u štrajku sudjeluje svih 245 članova Nezavisnog sindikata u Jadrankamenu od ukupno 288 zaposlenika u toj tvrtki.