mjesec dana iza rešetaka

Policija privela svu petoricu maloljetnika osumnjičenih za grupno silovanje u Zadru

17.10.2019 u 17:11

Bionic
Reading

Sva petorica mladića osumnjičenih da su silovali maloljetnu djevojku u četvrtak oko 18 sati privedeni su u istražni zatvor u Zadru. Prvo privođenje u zgradu u kojoj su sud i policijska postaja u centru Poluotoka bilo je nešto prije 18 sati kad su prvog mladića dovezli u pritvor. Policijski automobil kojim su ga dovezli imao je zatamnjena stakla i ušao je u zgradu. Drugog mladića su dovezli dvadesetak minuta kasnije.

N1 Televizija javlja da su oko 19 sati privedeni svi optuženi mladići.

Hrvoje Visković, sudac i glasnogovornik Županijskog suda u Zadru ranije je poslao priopćenje u kojem je naveo da je Izvanraspravno vijeće toga suda danas nakon zaprimanja žalbi stranaka, donijelo odluku u vezi s istražnim zatvorom te da je odluka napisana i otpremljena strankama. U popodnevnom priopćenju nije bilo navedeno o kakoj se odluci radi.

'S obzirom na veliki interes vezan za kazneni postupak koji se vodi protiv petorice osumnjičenika zbog kaznenog djela silovanja maloljetnice, obavještavam Vas kako je danas 17. listopada 2019. godine izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru, a nakon zaprimanja žalbi stranaka, donijelo odluku u toj pravnoj stvari, vezano za istražni zatvor. Odluka je napisana i otpremljena strankama', stoji u priopćenju glasnogovornika.

Glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin izjavila je večeras da je zadarska policija zaprimila od suda rješenje o privođenju i da kao i inače postupaju po tom rješenju.

Petorica mladića istražnom su sucu Ivanu Markoviću privedena prošli petak, 11. listopada. On ih je tada pustio da se brane sa slobode. Sudac Marković je zbog navodnih prijetnji zatražio zaštitu policije te otvorio bolovanje. Budući je on sudac i u slučaju oca sa Paga koji je svoje četvero djece bacio kroz prozor, i to je suđenje odgođeno i ne zna se kada će početi.

Policijska akcija u Zadru Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin