VINKA CETINSKI PROTIV MEDIJA

'Stvara se pritisak na sud da me proglase krivom'

14.03.2012 u 16:30

Bionic
Reading

Vinka Cetinski, osumnjičena da je Danka Končara oštetila za višemilijunski iznos, poručila je u izjavi za medije kako se napisima u jednim dnevnim novinama objavljenim prije nekoliko dana 'stvara ozračje ne da je osumnjičena, već da je zamalo pa proglašena krivom'

Konkretno joj je zasmetao jedan od podnaslova u kojem stoji kako je 'više od 60 vlasnika zemlje priznalo da su lažirali cijene zemlje na zahtjev Vinke Cetinski čime je prevara, za koju se sumnjiči, veća nego što se slutilo'.

Vinka Cetinski ocijenila je takvo pisanje 'kulminacijom medijskih neistina i klevetanja' članova njezine obitelji i nje, te tvrdi da novine koje su objavile takve informacije 'ostavljaju dojam da su izvršili uvid u kazneni predmet ili im je netko takvu informaciju dao'.

'Po odredbama Zakona o kaznenom postupku i Kaznenog zakona, ne smiju, niti mogu raspolagati ovakvim informacijama, a da oni ili netko drugi tko bi im ovakvu informaciju prenio, ne počine kazneno djelo', upozorila je Vinka Cetinski.

Ustvrdila je i kako se radi o pritisku na sud te joj nije jasno otkud novinama koje su objavile priču 'proizvoljna informacija listu da je cijeli niz svjedoka u svojim iskazima tereti da su lažirali cijene na njen zahtjev, a na štetu Danka Končara'.

'Moja procesna uloga kao osumnjičene u ovom kaznenom postupku je takva da ih ne smijem argumentima demantirati. Iznošenjem bilo kakvih podataka iz tog kaznenog postupka sebe bih izvrgnula kaznenom progonu zbog iznošenja informacija koje su u ovoj fazi kaznenog postupka tajne', navela je Vinka Cetinski.

Na kraju je zamolila medije da 'u izvještavanju zadrže minimum profesionalnosti i objektivnosti te puste sud da dovrši ovaj postupak, a potom će cjelokupna hrvatska javnost znati tko je Danko Končar, kao i tko je Vinka Cetinski'.

Zajedno s još nekoliko osoba Vinka Cetinski osumnjičena je za zlouporabu položaja i ovlasti te pranje novca u poslovima kupoprodaje nekretnina, a na štetu poduzetnika Danka Končara.