NOVI IT PROGRAM

Studirajte IT program prema američkome modelu

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Od jeseni se na Američkoj visokoj školi za menadžment i tehnologiju (American College of Management and Technology – ACMT), smještenoj u Dubrovniku, može studirati IT program nakon kojeg studenti dobivaju hrvatsku i američku diplomu

Na Američkoj visokoj školi za menadžment i tehnologiju (American College of Management and Technology – ACMT), smještenoj u Dubrovniku, maturantima se od ove godine pruža mogućnost izbora novog IT programa. ACMT je dinamična međunarodna obrazovna ustanova i prva privatna visokoškolska ustanova u Hrvatskoj, a svi ponuđeni obrazovni programi u skladu su s programima na Ročesterskom institutu za tehnologiju (Rochester Institute of Technology – RIT). RIT je privatno i neprofitno sveučilište s više od 20.000 studenata osnovano 1829. godine. Smješteno je u Rochesteru, u državi New York, i nudi više od 230 različitih međunarodno priznatih akademskih programa.

Zašto odabrati IT program na ACMT-u?

Program informacijskih tehnologija, koji se može studirati na ACMT-u, pruža najbolju kombinaciju teorijskih i praktičnih znanja, a veliki naglasak tijekom studija stavlja se na primjenu stečenih znanja. Posebnost ovoga programa je studentima osigurati vrhunsku pripremu za budući posao i profesionalne izazove u IT okruženju, nudeći specijalizaciju u određenim područjima poput web dizajna i razvoja weba, kreiranja i održavanja baza podataka, mrežnih aplikacija ili administracije sustava. Dok 'kompjutoraša' motivira samo računalo, ono kako funkcionira pod 'poklopcem', IT stručnjaka na ACMT-u motivira korištenje računala kao instrumenta za rješavanje ljudskih problema. Drugim riječima, ACMT-ov student stjecanjem diplome postaje IT stručnjak koji tehnologiju prilagođava korisnicima, a ne tjera korisnike da se prilagođavaju tehnologiji.

Novi IT program će se provoditi u malim grupama s profesorima koji potiču studente na interakciju, aktivno sudjelovanje u projektima i zadacima, samostalno razmišljanje, kritički pristup, donošenje odluka i upravljanje. Moderni računalni laboratoriji u kojima će studenti moći raditi paralelno na PC-ju i Appleu, odnosno upoznati različite operativne sustave, najnovija tehnologija, mentorski rad i individualizirani pristup brojni su razlozi više za izbor ovoga odličnog IT programa.

Studenti IT programa na Američkoj visokoj školi za menadžment i tehnologiju su ujedno i studenti američkoga RIT-a te se primjerice mogu odlučiti provesti godinu na RIT-u bez prethodnoga formalnog procesa prijelaza, što omogućuje dodatno širenje iskustava, a nakon završetka studija izdaju im se i hrvatska i američka diploma.

U ovoj akademskoj godini ACMT uvodi inovaciju u samom procesu prijave, pa tako budući studenti mogu sami odabrati datum prijemnog ispita. Određeni datumi u godini će ostati kao službeni dani prijemnoga ispita, ali uvođenjem opcije da studenti sami biraju otvaraju se vrata onima koji možda nemaju prilike doći na prijemni ispit na određeni datum.
Prijemni ispiti održavaju se i u Zagrebu i u Dubrovniku, a na ispitu se polažu matematika i engleski jezik.
Redovni datumi ljetnog prijemnog ispita su 4. srpnja za Zagreb te 18. srpnja za Dubrovnik
 
Kao institucija s najvećim privatnim fondom stipendija u Hrvatskoj, od preko 1.350.000 kuna u akademskoj godini 2009/10, ACMT predstavlja zanimljiv izbor za sve buduće studente željne znanja.

Na web stranici www.acmt.hr doznajte sve detalje o samome programu te koje uvjete treba ispuniti da bi se postalo IT studentom na ACMT-u

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi