teret borbe

Strukovne udruge medicinskih sestara i tehničara pisali Berošu, traže financijsku stimulaciju za one koji skrbe o korona pacijentima

19.10.2020 u 09:47

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara, Mario Gazić, predsjednica Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara, Anica Prašnjak, predsjednica Hrvatske udruge medicinskih sestara, Tanja Lupieri i predsjednik Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva Adriano Friganović, uputili su danas zahtjev ministru zdravstva Viliju Berošu da donese odluku o dodatnoj financijskoj stimulaciji medicinskih sestara i tehničara, koji direktno skrbe za pacijente oboljele od bolesti COVID-19.

„Uputili smo ministru Berošu zahtjev kojim tražimo da Vlada dodatno financijski stimulira naše medicinske sestre i medicinske tehničare koji nose najveći, direktni teret borbe s epidemijom. Sestre i tehničari spadaju među heroje ove epidemije i u ovoj teškoj situaciji zdravlje naših građana i pacijenata stavljaju ispred vlastitog zdravlja i zdravlja svojih obitelji. Oni predstavljaju najveću grupaciju zdravstvenih djelatnika i samim time nose ogroman dio tereta ove krize koja je zahvatila Hrvatsku i sve njezine građane“, istaknuo je predsjednik HKMS, Mario Gazić.

Svojim predanim radom, profesionalizmom i posvećenošću pacijentima medicinske sestre i medicinskih tehničari daju izniman doprinos u liječenju pacijenata kao i u samom pokušaju obuzdavanja i sprječavanja širenja bolesti COVID-19 među građanima, u sustavu zdravstvene skrbi, kao i u sustavu socijalne skrbi u Hrvatskoj.