VLATKO CVRTILA

Stručnjak za sigurnost objašnjava zašto je Orešković spomenuo SOA-u

03.06.2016 u 16:28

Bionic
Reading

Premijer Tihomir Orešković opravdao je naprasno otkazivanje sjednice Vlade u četvrtak hitnim sastankom u Sigurnosno-obavještajnoj agenciji (SOA). Stručnjak za sigurnost Vlatko Cvrtila začuđen je takvim objašnjenjem Oreškovića jer ne vidi kakva to opasnost u ovom trenutku prijeti Hrvatskoj da bi premijer morao trčati u SOA-u

'Mislim da je to bila premijerova figura, manevar, radi dodatne dramatičnosti. Sve zanima zašto nije bilo sjednice, on kaže da je bio sa SOA-om i o tome onda više ne može reći. Ne znam kako funkcionira Vlada, ali obično SOA dolazi do premijera. Jedino ako u Vladi nisu bili osigurani sigurnosni uvjeti, a radilo se o nečemu važnom pa morate imati takozvanu gluhu sobu u kojoj se ne može prisluškivati. Ne znam kakva je to bila drama da se taj sastanak nije mogao održati sat prije ili poslije sjednice Vlade', rekao je za tportal Cvrtila.

Orešković je sastanak sa SOA-om spomenuo na konferenciji za novinare na kojoj je zatražio ostavke svojih potpredsjednika Tomislava Karamarka i Bože Petrova. Njihov sukob postao je prevelik teret za državu i Vladu, istaknuo je premijer.