sanacija

Štromar: Rasprava o sigurnosti mostova u Zagrebu zbog sigurnosti građana

11.06.2019 u 12:27

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar (HNS) ustvrdio je u utorak da je do rasprave o sigurnosti mostova u Zagrebu između njega i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića došlo zbog sigurnosti građana, a ne zbog svađe između HNS-a i Bandića

'Ovdje je u pitanju čista sigurnost građana. Mostovi su očito opasni po život građana, zato ih treba sanirati ali treba napraviti kompletne analize i planove kada je koji na redu i na koji način se mora sanirati', poručio je Štromar iz Muzeja Mimara, gdje je s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek sudjelovao na savjetovanju konzervatora.

Na pitanje je li za to kriv Bandić, s obzirom da se na cestama i izgledu Zagreba stalno radi, a sigurnost građana je ugrožena, Štromar je istaknuo da svatko mora raditi svoj posao, te napomenuo da zagrebačka Gradska skupština, na temelju prijedloga gradonačelnika, donosi proračune, planove i programe.

Upitan je li građevinska inspekcija izašla na teren i ima li nekih rezultata u vezi najave inspekcije sigurnosti mostova u Zagrebu, Štromar je podsjetio da građevinska inspekcija više nije dio Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja već Državnog inspektorata.

'Mi smo im uputili dopis da izađu i naprave sve što po zakonu trebaju učiniti, sada je na njima da odrade sve što se mora odraditi', kazao je Štromar.