nova afera

Štromar potvrdio: Direktor APN-a bit će smijenjen; Butković u čudu: Tako nešto nisam nikada vidio

29.01.2020 u 11:49

Bionic
Reading

Nakon što je RTL emitirao prilog u kojem direktor Agencije za promet nekretnina (APN) Krešimir Žunić priznaje da je kupio stan iz APN-ovog programa, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar prijavio ga je DORH-u, a danas je najavio i njegovu smjenu, a za sutra imenovanje novog direktora

'Da, smijenit ću ga. To je gotova stvar. To se tako ne smije raditi i to nećemo tolerirati', poručio je novinarima ispred Banskih dvora potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar.

'Sutra ćemo imati novog direktora APN-a', kazao je Štromar par sati kasnije, no nije otkrivao ime nove čelne osobe.

Podsjetimo, RTL je objavio kako su prvi čovjek APN-a i njegov sin kupili stan u Zadru iz APN-ovog programa društveno poticane stanogradnje po cijeni od 975 eura po četvornom metru. Državna Agencija za promet i posredovanje nekretninama u Zadru je 2019. izgradila POS-ove stanove da pomogne obiteljima koje bi po cijenama znatno nižim od tržišnih mogle riješiti stambeno pitanje. A onda je stan kupio Krešimir Žunić. Ugovor s Žunićem potpisao je tadašnji direktor APN-a Slavko Čukelj.

Ima li i njegove odgovornosti upitali su novinari Štromara. 'Moramo provjeriti i provjeravamo sve. I da li je i netko drugi iz APN-a sebi riješio svoje stambeno pitanje. Procedure su u tijeku', kazao je Štromar, koji podsjeća da je svu dokumentaciju koju je dobio od novinarke predao DORH-u koji će utvrditi je li bilo kršenja zakona.

Kazao je da je Čukelj prije nekoliko mjeseci dao ostavku.

Slučaj Žunića komentirao je i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. 'Tu je svaki komentar suvišan. Svašta sam i vidio i doživio u politici, ali to, kad sam sinoć gledao prilog, nisam još nikada vidio', kazao je Butković, dodavši da mu je bilo neugodno što je Žunić član HDZ-a isto kao i on.