bez točnog datuma

Štromar o HOS-ovoj ploči: 'Imamo dogovor s Plenkovićem, uskoro je neće biti'

28.08.2017 u 12:03

Predstavljene kreditne institucije koje će sudjelovati u subvencioniraju stambenih kredita

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Bionic
Reading

HNS-ov potpredsjednik Vlade Predrag Štromar komentirao je spor u vladajućoj koaliciji oko (ne)uklanjanja HOS-ove ploče s natpisom 'Za dom spremni' u Jasenovcu

'S premijerom imamo dogovor da takvih obilježja više neće biti. HNS i dalje stoji iza toga da pozdravu 'Za dom spremni' nema mjesta u javnosti', rekao je Predrag Štromar.

No izbjegao je direktno reći do kada će HNS tolerirati HOS-ovu ploču, odnosno koji je krajnji rok u kojem premijer Andrej Plenković i HDZ moraju donijeti odluku o uklanjanju ploče s ustaškim pozdravom. 'On (premijer Andrej Plenković, op.a.) će to brzo napraviti', rekao je Štromar.

'Mogu samo zamisliti scenarij da ploče neće biti', rekao je čelnik HNS-a, odgovarajući na pitanje postoji li mogućnost da HNS ostane u Vladi čak i ako HOS-ova ploča ostane na svom mjestu. I dalje smatra da HNS nije pogriješio kada je odlučio ući u koaliciju s HDZ-om.

'Potpisali smo dokument kad smo ulazili u koaliciju s HDZ-om i u njemu nema rokova kad nešto treba biti odrađeno, samo da se to treba odraditi. Bitno je da kurikularna reforma bude provedena', rekao je HNS-ov potpredsjednik Vlade.