IMA DRUGIH NAČINA

Štromar: Nisam isključivo za smanjenje PDV-a, a poreza na nekretnine neće biti

28.01.2018 u 20:50

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar u Dnevniku Nove TV otkrio planira li Vlada novi val subvencija na stambene kredite, gdje je nestao porez na nekretnine te je li na pomolu nova kriza vlasti.

HNS-ov potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar gostujući u Dnevniku Nove TV kazao je da Vlada još nije odlučila koji će model subvencija za kredite za mlade ponudiiti. 'Radimo analize nakon čega ćemo odlučiti kojim modelom dalje pomoći mladim ljudima da čim prije dobiju svoj novi dom', rekao je Štromar.

Između ostalog, Štromar je rekao i jasno ne porezu na nekretnine. 'Nema zakona o porezu na nekretnine, nema poreza na nekretnine. Mi kao država nismo spremni za taj porez. Siguran sam da ga u ovom mandatu neće biti. Nema ga ni u Zakonu u komunalnom gospodarstvu. Tamo su komunalna naknada i doprinos koji su isti kao i do sada', rekao je Štromar.

Međutim, Štromar je dao naznačiti da  ne stoji sto posto iza plana za smanjenje PDV-a, što je nedavno obećao premijer Andrej Plenković. 'Nisam isključivo za smanjenje PDV-a. Treba napraviti analize i vidjeti je li pametnije smanjiti PDV ili neke druge namete našim poslodavcima', rekao je Štromar.

  • +10
Predrag Štromar Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Kazao je kako Istanbulska konvencija odnosno njeno ne-ratificiranje nije razlog za raskidanje koalicije, ali i otkrio kako smatra da dinamika Vlade treba biti brža.

Upitan koliko on ima pomoćnika i državnih tajnika, Štromar je rekao: Ja ih imam...četiri, pet, šest, sedam.'

Osvrnuo se i na rekordan broj istih koje ima ministrica obrazovanja Blaženka Divjak. 'Ona ima veliko ministarstvo. Bavi se od papučica u dječjim vrtićima do lomljenja atoma. Mora imati puno pomoćnika i suradnika', rekao je Štromar.