ODBAČENA EKSPLOZIVNA NAPRAVA

Stroj za čišćenje kanala aktivirao ručnu bombu

01.11.2011 u 13:11

Bionic
Reading

U eksploziji ručne bombe koja se jučer dogodila u osječkom prigradskom naselju Tenji, nije bilo ozlijeđenih osoba, a policija će podnijeti kaznenu prijavu protiv zasad nepoznate osobe koja je odbacila tu eksplozivnu napravu, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava

Policija poziva građane koji posjeduju eksplozivna sredstva da putem telefona 192 zovu policiju koja će preuzeti takva sredstva. Također, podsjeća kako u slučaju dragovoljne predaje bombi ili drugih eksplozivnih sredstava građani ne podliježu kaznenoj ili prekršajnoj odgovornosti.

Ručnu bombu M-75 aktivirao je jučer ujutro radni stroj prilikom čišćenja kanala u Vlačićevoj ulici u Tenji, a 30-godišnji radnik, s područja Vukovarsko-srijemske županije, koji je upravljao strojem, nije ozlijeđen.

Oštećen je radni stroj u vlasništvu tvrtke sa sjedištem u Vinkovcima, a šteta iznosi više tisuća kuna. Protiv nepoznate osobe, koja je odbacila ručnu bombu u kanal, slijedi kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života ili imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Policija je izvijestila kako su jučer na još dva mjesta u odvodnom kanalu u blizini belomanastirskog prigradskog naselja Šećerana te na polju kod Punitovaca građani pronašli dvije odbačene ručne bombe.