NA EUROSPORTU BEZ CENZURE

Stražnjica ipak nije nestala s malih ekrana!

06.05.2010 u 11:37

Bionic
Reading

Legendarna stražnjica manekenke Jelene Glišić, koja je uznemirila duhove u Lijepoj Našoj jer je promotivni turistički spot za Hrvatsku zbog nje proglašen seksističkim, ipak nije nestala s malih ekrana

Naime, spot pod nazivom 'Recept' u integralnoj verziji, dakle sa spornim kadrom stražnjice, i dalje se vrti na Eurosportu. Nakon intervencije premijerke Jadranke Kosor i niza ženskih udruga, 'seksistički' kadar je izbačen iz spota, ili je barem trebao biti.

Tada su nam u Hrvatskoj turističkoj zajednici rekli da zbog toga neće biti novih financijskih izdataka, s obzirom na to da je spot snimljen u tri verzije: od deset, 20 i 30 sekundi. Odlično! No što se nakon toga dogodilo?

Spot 'Recepti' u potpunosti nestaje iz etera. U HTZ-u kažu da se na BBC-ju, CNN-u i Eurosportu vrti promotivni spot pod nazivom 'Brojevi', koji je uz spot 'Recepti' snimljen za ovogodišnju kampanju promocije Hrvatske kao turističke destinacije.

No, na Eurosportu smo prije dva dana primijetili da se spot 'Recepti' emitira, i to u prvotnoj verziji, dakle s guzom. Kada ponovno kontaktirali HTZ, glasnogovornica nam je objasnila da je sporni kadar stražnjice 14. travnja službeno izbačen iz spota. Nakon našeg inzistiranja, rečeno nam je da će provjeriti zašto se verzija s poznatom stražnjicom i dalje emitira na Eurosportu.