VIJADUKT KOD KARLOVCA

Stravična prometna nesreća na autocesti

30.06.2011 u 11:42

Bionic
Reading

Na vijaduktu Drežniku, na 41. kilometru autoceste Rijeka - Zagreb, samo kilometar nakon naplate Karlovac u smjeru Rijeke, dogodila se jutros bizarna, ali i stravična prometna nesreća. Prema pisanju Jutarnjeg lista, vozač Mercedesa zagrebačkih registracijskih oznaka stao je na pretjecajnoj traci autoceste, prema prvoj informaciji, da bi promijenio stražnju lijevu gumu. U tom trenutku na njega je naletio Hyundai šibenskih registracija

Jutarnji list javlja da od siline udarca vozač Mercedesa odbačen na drugi vijadukt, odnosnokolnički trak koji vodi u smjeru Zagreba, te jepreminuo na mjestu nesreće.

Udarac je bio toliko strašan da je vozač Mercedesa preletio usjek, odnosno prostor između dva vijadukta širok oko tri metra iznad karlovačkog naselja Drežnika. Novinar Jutarnjeg javlja da će istraga, koju vodi sudac Ivan Perković, utvrditi je li vozač doista mijenjao kotač ili mu je možda otpao, pa je zbog toga bio prisiljen zaustaviti se na vjerojatno najopasnijem dijelu autoceste, pretjecajnom traku vijadukta gdje ne postoji zaustavna traka.

'Zašto je stao, ne znam. Odjednom se ispred mene stvorio taj auto. Da ne udarim u njega, skrenuo sam lijevo do zida. Tamo je bio on. Nisam vidio kamo je odletio, gdje je bio, zašto je uopće bio tamo?', u potpunom je šoku ispričao Šibenčanin Nikola Bijelić, vozač Hyundaija, koji je vozio muškarca srednjih godina i dijete.