REZULTATI DNK ANALIZE

Strauss-Kahnova sperma na košulji sobarice

24.05.2011 u 13:24

Bionic
Reading

Uzorci uzeti s odjeće hotelske sobarice odgovaraju uzorcima DNK bivšeg direktora MMF-a Dominiquea Strauss-Kahna optuženog da ju je pokušao silovati, pišu američki mediji

Nalazi pretraga potvrđuju navode iz optužnice, izvijestio je The New York Times, pozivajući se na dobro obaviješten izvor.

The Wall Street Journal piše usto, prenoseći izjavu pravosudnih čelnika, da analize potvrđuju kako je riječ o uzorku Strauss-Kahnova DNK i sperme pronađenim na sobaričinoj košulji.

Rezultati drugih pretraga, među kojima je i analiza uzoraka uzetih s tepiha u hotelskom apartmanu, bit će poznati nakon njihova završetka, piše The New York Times.

I jedne i druge novine pišu da Kahnov glavni odvjetnik Benjamin Brafman nije htio komentirati nalaze.

Strauss-Kahn je optužen za seksualno napastovanje i pokušaj silovanja sobarice u njujorškom hotelu Sofitel 14. svibnja. Trenutačno je u svom stanu na Manhattanu, pod nadzorom naoružanih čuvara, pošto je u petak pušten uz jamčevinu.

U pismu osoblju MMF-a koje se pojavilo u ponedjeljak, Strauss-Kahn je odlučno odbacio sve optužbe i nazvao događaje u svezi s njegovim uhićenjem 'noćnom morom'.