SIGURNA TURISTIČKA SEZONA

Strani policajci na Jadranu - hrvatski brend

11.05.2012 u 21:37

Bionic
Reading

Ministar turizma Veljko Ostojić i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, potpisali su u petak u Valbandonu sporazum o sufinanciranju projekta Sigurna turistička sezona

Naime, Ministarstvo turizma osiguralo je iznos od 200.000 kuna za troškove smještaja pedesetak stranih policijskih službenika tijekom njihovog boravka u Republici Hrvatskoj. Riječ je o policajcima iz 11 zemalja, koji će zajedno s hrvatskim kolegama raditi na Jadranu te time doprinijeti osjećaju sigurnosti stranih i domaćih turista tijekom predstojeće turističke sezone.

'Medijska i druga pažnja koja se u Republici Hrvatskoj daje ovom projektu upućuje na važnost koja se pridaje sigurnosti, turizmu, nesmetanom prometu ljudi, roba i usluga. Dosadašnji angažman svih nas i u ovim vremenima krize i globalne opasnosti od različitih ugroza pokazao je svima koji imaju namjeru doći i boraviti u Republici Hrvatskoj da mogu računati na svoju osobnu sigurnost kao i sigurnost svoje imovine te da imaju priliku bezbrižno se prepustiti čarima koje nude hrvatski čovjek i hrvatska obala', istaknuo je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Projekt je počeo 2006. i u njemu je tada sudjelovala samo Republika Mađarska, no tijekom godina uključile su se Austrija, Francuska, Češka, Slovačka, Savezna Republika Njemačka, Glavno tajništvo Interpola, Poljska, Bavarska, Slovenija, Srbija, Italija i Ukrajina. Ove će se godine u projekt uključiti i Crna Gora, Republika Makedonija te Kraljevina Španjolska, a Interpol i Francuska više nisu dio projekta Sigurne turističke sezone.

Čelnici 11 stranih policija potpisali su s Ministarstvom unutarnjih poslova RH memorandume temeljem kojih će strani policijski službenici tijekom turističke sezone boraviti na jadranskoj obali. U svojim nacionalnim policijskim odorama i zajedno s hrvatskim kolegama pomagati će stranim i domaćim turistima. Time je ovaj projekt postao i dobar 'brend' hrvatskog turizma, kojim se Republika Hrvatska promovira sigurnom i poželjnom turističkom destinacijom.