NA KRKU, CRESU I LOŠINJU

Stranci već glisiraju i plaćaju kazne

08.06.2012 u 20:53

Bionic
Reading

Službenici Postaje pomorske policije Rijeka u protekla su dva dana na području akvatorija Primorsko-goranske županije provodili aktivnosti u cilju suzbijanja pojava ugrožavanja sigurnosti u pomorskom prometu te zbog raznih prekršaja, među kojima je i vrlo opasno glisiranje, kaznili nekoliko stranih državljana

U nedozvoljenom glisiranju, i to u uvali Jadrišćica kod otoka Cresa, ispred auto-kampa Ježevac na Krku te u samoj luci Krk, policija je zatekla trojicu stranih državljana, Slovenca, Austrijanca i Nijemca. Zbog počinjenja prekršaja iz Pomorskog zakona, uz prekršajni su nalog kažnjeni novčanom kaznom u iznosu od 500 kuna. Na isti je način kažnjen još jedan Nijemac koji je u malološinjskoj luci svojim plovilom ugrožavao sigurnost plovidbe.

Pomorska policija je tijekom 6. i 7. lipnja utvrdila i počinjenje jednog prekršaja iz domene Zakona o obveznom osiguranju u prometu, a prekršajni nalozi izdani su i dvojici mađarskih te jednom njemačkom državljaninu koji nisu regulirali svoj boravak u Republici Hrvatskoj.

Iz Pomorske policije napominju da će nastaviti s provođenjem ovakvih i svih drugih aktivnosti u cilju sprečavanja mogućih nesreća, stradavanja ljudi i imovine, osiguranja opće sigurnosti na moru i zaštite cjelokupnog morskog prostora.