PROPALI STUDENTI U SDP-U

Stranačkom podmlatku ponudio posao smetlara

24.04.2009 u 15:40

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović u zagrebačkoj Gradskoj skupštini će Milana Bandića pokušati kontrolirati uz pomoć mlađih stranačkih kadrova, stasalih u Forumu mladih SDP-a. Dobar dio stranačkog podmladka koji će ući u zagrebačku Skupštinu unutar stranke nosi epitet propalih studenata

Iza Igora Rađenovića, pretučenog bivšeg direktora Zagrebačkih cesta koji je upozorio na kriminal u Bandićevu Holdingu, visoka mjesta na zagrebačkoj listi socijaldemokrata zauzimaju mahom tridesetogodišnjaci, otkriva Slobodna Dalmacija.

Jurica Meić, potpredsjednik gradske organizacije, vođa je Bandiću nesklonog krila unutar zagrebačkog SDP-a. Tomislav Saucha spada u red ljudi od najvećeg Milanovićeva povjerenja. Dan Špicer i Iva Prpić iz Bandićeva tabora prešli su u Milanovićev.

Na listi je i bliski Milanovićev suradnik Ivan Račan, sin Ivice Račana i vlasnik PR agencije Maksima komunikacije, a visoko mjesto zauzima i saborska zastupnica dr. Mirela Holy, koja je prije ulaska u politiku radila u agenciji Maksima i specijalizirala se za ekološka pitanja. Uz njih, Bandića će, ako pobijedi, kontrolirati i njegov dugogodišnji unutarstranački oponent i bivši šef Mesićeva ureda Boris Šprem te saborski zastupnik dr. Mirando Mrsić. Svi Bandićevi kadrovi smješteni su na začelje SDP-ove liste, a Bandić zauzima simbolično, zadnje, 51. mjesto.

Zanimljivo je, piše Slobodna, da dobar dio mladih SDP-ovaca koji će ući u zagrebačku Skupštinu unutar stranke nose epitet propalih studenata, a od formalnog obrazovanja imaju završenu tek srednju školu.

Direktor zagrebačke Čistoće Marko Melčić upravo je njima prošloga tjedna ponudio posao čistača u Zagrebu. 'Evo, ja sam ponudio četvorici propalih SDP-ovih studenata Jurici Meiću, Danu Špiceru, Tinu Pažuru i Srđanu Subotiću posao čistača u Čistoći, s time da će imati sigurnu plaću, radno odijelo, topli obrok, 33 dana godišnjeg odmora, a uz to ćemo im platiti školarinu samo da završe studij, a kad diplomiraju, munjevito će napredovati. Svi bi oni htjeli biti gradski zastupnici, a zatim ambasadori ili ministri u Milanovićevoj administraciji', izjavio je tada novinarima Melčić, koji u razgovoru za Slobodnu nije imao što dodati, napomenuvši da ništa od navedenog 'nije netočno'.