JAVIO SE ŽUPAN SANADER

Štrajkaši glađu u DES-u čekaju Keruma

02.08.2010 u 20:39

Bionic
Reading

Radnici DES-a i dalje štrajkaju glađu, čekajući da ih posjeti splitski gradonačelnik Željko Kerum, no zasad su u goste došli neki drugi političari, nastojeći pronaći rješenje

Zastupnica SDP-a Vesna Škulić je prilikom posjeta radnicima splitske ustanove DES koji štrajkaju glađu pozvala predstavnike medija na improviziranoj konferenciji za tisak da pozovu gradonačelnika Željka Keruma da posjeti DES.

Pozvala je i Jozu Marića da utječe na radnike DES-a da prekinu štrajk glađu i ne ugrožavaju više svoje zdravlje, što su radnici odlučno odbacili i Marić se složio. Radnici smatraju da se njihovom pozivu moraju odazvati i župan i gradonačelnik jer su oni izabrani od strane građana.

Pokušalo se i direktno kontaktirati Željka Keruma na mobitel, zvali su i Vesna Škulić i Jozo Marićali odgovor su dobili samo od automatske sekretarice. Radnici sada do daljnjeg čekaju reakciju splitskog gradonačelnika na poziv iz medija.

Odazvao se, međutim, splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader. 'DES je ustanova čiji je osnovni smisao i zadatak omogućiti rehabilitaciju i ostvarivanje prava na rad osobama s invaliditetom, a ne mjesto gdje će netko razvijati biznis', stav je Ante Sanadera.

Kazao je da poštuje njihovo pravo na ostvarivanje radničkih prava, međutim apelirao je da odustanu od takvog drastičnog oblika borbe, posebice jer su među njima trojica bolesnika.

Također je pozvao i sindikalne vođe, kao i osoblje DES-a koje o njima brine, da ih nastoje u tome odgovoriti.

'Osobno se stavljam na raspolaganje u svakom trenutku kad vam zatreba bilo kakva pomoć te upućujem poziv i gradonačelniku Željku Kerumu, kao predstavniku većinskog vlasnika ustanove, da se žurno odazove pregovorima u rješavanju zahtjeva radnika DES-a', naglasio je župan Ante Sanader