ŠEST PRIVEDENIH U VUKOVARU

Stožeraši odšarafili ćirilične ploče i odnijeli ih Penavi

23.09.2014 u 12:40

  • +5

Privedeni zbog uklanjanja dvojezičnih ploča

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Ferbezar

Bionic
Reading

Nakon odavanja počasti poginulim braniteljima u povodu 23. obljetnice osnutka 204. Vukovarske brigade na Memorijalnom groblju, dok je trajala misa, dio braniteljske populacije poskidao je 14 dvojezičnih ploča s državnih institucija u gradu koje su, navodno neoštećene, odnijeli u gradsko Poglavarstvo

Glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović u razgovoru za tportal.hr rekao je da je policija privela šest osoba na obavijesni razgovor zbog skidanja 14 dvojezičnih ploča i razbijanja jedne ploče na zgradi policijske postaje u Vukovaru. Petorica ispitanika puštena su kućama, a u tijeku je razgovor s posljednjim privedenim zbog utvrđivanja odgovornosti za razbijanje posljednje ploče.

'Skinute ploče su odšarafljene, neoštećene i dostavljene u gradsko Poglavarstvo. Policija još uvijek utvrđuje okolnosti incidenta, a o kaznenim prijavama odlučit će Državno odvjetništvo koje je o svemu obaviješteno', rekao je Džigumović i dodao da je situacija na ulici stabilna te da nema potrebe za policijskom intervencijom na terenu.

Sve privedene osobe, piše hrt.hr, stradalnici su Domovinskog rata. Pred policijom je nakon incidenta bilo 50-ak članova Stožera za obranu Vukovara koji su zahtijevali njihovo puštanje.


Prema riječima Franje Šoljića, predsjednika koordinacija braniteljskih udruga grada Vukovara, koje prenosi Dnevnik.hr, u gradu više nema postavljenih dvojezičnih ploča.

'Ostale ploče branitelji-stradalnici skinuli su i odnijeli u ured gradonačelnika da ih on vrati u Zagreb', rekao je Šoljić.