OKRŠAJ KOD AUTOBUSNOG

Stotinjak taksista sukobilo se nasred Držićeve!

09.07.2011 u 20:37

Bionic
Reading

Rat zagrebačkih taksi prijevoznika se nastavlja. Policija je podnijela dvije prekršajne prijave

Rat zagrebačkih taksi prijevoznika nastavlja se, a čini se da im je mjesto redovitih okršaja postao Autobusni kolodvor. U petak je policija, kada se pojavila ispred kolodvora na dojavu anonimnog građanina, zatekla kaotičan prizor. Prema njihovoj procjeni, oko 80 do 100 taksija Radio Taksi Zagreba i Cammea parkiralo se nasred ceste, a njihovi su vozači revno častili jedni druge uvredama i psovkama. Zbog njihova je okršaja desetak minuta trajao zastoj na okolnim prometnicama u blizini kolodvora sve dok policajci taksiste nisu doveli u red i spriječili moguće daljnje okršaje.

Policija je podnijela dvije prekršajne prijave za kršenje javnog reda i mira. Prvu je zaradio vozač Radio Taksija Mark P. (35), već poznat po incidentu otprije dva tjedna na istom mjestu, kada je, prema tvrdnjama iz Taksi Cammea, rekao konkurentskom kolegi: “Neće biti mira dok ne počnu padati mrtve glave”, a zatim ga je udario glavom u glavu te mu razbio nos i lakše ga ozlijedio.

Inače je evidentiran u policijskim dosjeima po prijetnjama, nasilničkom ponašanju i imovinskim nedjelima. Drugu prijavu u petak je zaradio i P. M. (26), taksist Cammea, koga su napali na Plesu ovoga tjedna.