TAMERLANOVA SUPRUGA

Što zna udovica bombaša iz Bostona?

22.04.2013 u 15:35

Bionic
Reading

Katherine Russell Carnajev, supruga Tamerlana Carnajeva, poginulog 'bombaša iz Bostona', mogla bi biti osoba koja je među posljednjima vidjela braću Carnajev i koja možda ima ključna saznanja o njihovim krvavim pohodima, piše Business Insider

FBI želi razgovarati s Katherine Russell Carnajev i vidjeti nije li možda znala za namjere svoga supruga i njegovog brata.

'Razgovarao sam s njima, i to je sve što mogu reći u ovom trenutku', kazao je odvjetnik Katherine Russell Carnajev, Amato Deluca. 'Mi sami odlučujemo što želimo učiniti i kako tome želimo pristupiti', dodao je Deluca.

Katherine Carnajev mogla bi biti jedna od rijetkih osoba koje su svjedočile posljednjim kretanjima osumnjičenika, piše Business Insider.

Deluca je rekao da je u četvrtak, zadnjeg dana kada je bio živ, Tamerlan Carnajev 'bio kod kuće' kada je njegova supruga otišla na posao. On je dodao kako gospođa Carnajev – koja je radila 70 do 80 sati tjedno kao njegovateljica u domu zdravlja – nije sumnjala u svog muža, a da je njezin suprug osumnjičenik za bombaški napad na bostonskom maratonu, doznala je s televizije.

'Katherine je nevina i nema nikakva saznanja o tome', rekao je DeLuca za The New York Post.

'Kada se to navodno dogodilo, Katherine je radila, baš kao i čitav taj tjedan, kako bi uzdržavala svoju obitelj', kazao je Deluca za Associated Press.

Deluca je dodao da Katherine uopće nije vidjela Džohara Carnajeva u svom stanu s obzirom da je bio na fakultetu.

Prema pisanjima američkih medija, Tamerlan i Katherine imaju zajedničko dijete, trogodišnju djevojčicu Zaharu, a Katherine se, inače odlična studentica medicine, nakon udaje preobratila na islam i nije izlazila u javnost bez hidžaba.

Katherine nakon pogibije svog muža živi kod roditelja, a neki mediji javljaju kako je dom koji je dijelila sa suprugom i kćerkom stavila na prodaju.

Braća Carnajev - privatne fotografije