stigla pomoć

Sto vojnika anagažirano na obrani od poplava u Karlovačkoj županiji

12.03.2018 u 11:31

Bionic
Reading

Pripadnici Inženjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske, njih 40, zajedno sa strojevima su angažirani u obrani od poplava punjenjem vreća i izgradnjom zečjih nasipa na području Mostanja kod Karlovca u Karlovačkoj županiji, a 60 vojnika također pristiže na područje Karlovca, gdje će se uključiti u obranu od poplava, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo obrane (MORH)

Temeljem zahtjeva Državne uprave za zaštitu i spašavanje potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević donio je odluku o upućivanju do 100 pripadnika Oružanih snaga RH za pomoć području ugroženom poplavama u Karlovačkoj županiji, navodi se u pruiopćenju.

Vodostaj Kupe u Karlovcu zbog kopnjenja snijega dosegnut će uskoro visinu za koju se poduzimaju redovne mjere obrane od poplave, a vodostaj koji bi zahtijevao izvanredne mjere se, prema sadašnjim pokazateljima, ne očekuje.

  • +9
Vodostaji Kupe i Korane i dalje rastu, vojska intenzivno slaže zečji nasip Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Načelnik sektora za hidrologiju Državnog hidrometeorološkog zavoda Borivoj Terek rekao je Hini kako se, prema svim sadašnjim parametrima, očekuje da će Kupa u Karlovcu u redovno stanje obrane od poplave prijeći u utorak i srijedu, 13. i 14. ožujka.