AKCIJA CARITASA I TISAK MEDIA CENTRA

Sto tisuća kuna za sto obitelji

02.09.2011 u 16:26

Bionic
Reading

U povodu početka nove školske godine u Zagrebu je danas u Tisak media centru ASTORIA upriličena svečana podjela bonova u vrijednosti 1000 kuna za dvadeset zagrebačkih obitelji

Obitelji, korisnici različitih oblika pomoći Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, dio su skupine od ukupno 100 obitelji iz različitih hrvatskih biskupija koje u okviru akcije '100.000 kuna za 100 obitelji' svojim školarcima mogu besplatno nabaviti udžbenike i školski pribor u vrijednosti 1000 kuna.

Podjela bonova za besplatno opremanje školaraca završetak je akcije započete početkom srpnja ove godine, provedene na inicijativu Tisak medije i u suradnji s Hrvatskim Caritasom.

Sto obitelji obuhvaćenih akcijom odredili su biskupijski Caritasi, a prednost su imale obitelji s više djece, obitelji kojima djeca kreću u prvi razred osnovne škole, odnosno obitelji teškoga socijalnog statusa. Tijekom narednih desetak dana i preostale će obitelji moći preuzeti svoje bonove i odabrati najpotrebnije artikle za svoje školarce u sebi najbližem Tisak media centru.